Üzletágaink » Ipari folyamatirányítás » Termelésirányító- és felügyeleti rendszerek

A 3i Kft. első felügyeleti rendszerét a General Electric Váci Fényforrás gyárába telepítette, ahol elsősorban a selejt forrásának, a kihozatalnak a minél pontosabb objektív meghatározása volt a cél. Az utóbbi időben mind hangsúlyosabban van jelen a 3i Kft. tevékenységében az általános felügyeleti rendszer, és a termelésirányítás.

Általános felügyelet

Az általános felügyeleti rendszerünk annyiban több egy mérésadatgyűjtő rendszernél, hogy az adatok megjelenítése és elsődleges kiértékelésén kívül, bizonyos szintig lehetőséget biztosít a beavatkozásra is – pl. alapjel állítás, technológia folyamat elindítása leállítása, riasztási funkció be- és kikapcsolása, riasztási határérték módosítása.

A rendszerhez kapcsolódhatnak:

Az általános felügyeleti rendszerünk szolgáltatásait vállalati intraneten, de amennyiben a vállalat biztonságpolitikája lehetővé teszi akkor interneten keresztül is elérhetők.

Termelésirányítás

Termelés irányítás területén a 3i Kft. a ContiTechRubber Industrial Kft. (Szeged) hevederüzemében rendelkezik a legjelentősebb referenciával. A szoftverrendszer az SAP-tól átveszi a rendelési tételeket, ezekből gyártási tételeket hoz létre. A gyártási tételek alapján elkészül a programterv, amely a gépek mellé telepített terminálokon jelenik meg. A gépkezelők a terminálról olvassák le az elvégzendő feladatokat és jelentik vissza az elvégzetteket. A visszajelentések alapján készülnek el a napi átjelentők és statisztikai adatok a felső vezetés számára. A termelés irányítási rendszerben a vezetők folyamatosan nyomon tudják követni a rendelések teljesítésének minden fázisát. Ugyanezek az adatok támogatják a logisztikát is.

Szintén a termelés irányításhoz soroljuk, a termelést támogató speciális feladatokat ellátó célrendszereinket pl. minőségbiztosítást támogató rendszert, speciális raktár kezelő rendszert.

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy kérdései vannak, lépjen velünk kapcsolatba!