Üzletágaink » Ipari folyamatirányítás » Ipari folyamatirányító rendszerek

Kapcsolódó referenciáink

Szilikátipari alagút és kamrás kemencék folyamatirányítása

Fermentáció folyamatirányítás – inoculum, főfermentor, kísérleti fermentor készülékek

Kromatográfia technológia

RO technológia

Központi ellátó felügyeleti rendszerek

Önálló vezérlőegységek

Speciális termelésirányító szoftver

Több mint 20 éve foglalkozunk ipari folyamatirányítással, így joggal jelenhetjük ki, hogy komoly tapasztalatokkal rendelkezünk ezen a területen. Referencialistánkon a jelenleg is működő folyamatirányító rendszereink közül soroltunk fel néhányat, az elmúlt időszak alatt természetesen nem csak az ott felsorolt projekteket valósítottuk meg.

A feladatokhoz alkalmazástól függően Modicon, Siemens, Moeller gyártmányú PLC-ket használtunk. Jelfogadásnál a megbízhatóság, mérési pontosság miatt szívesen alkalmazzuk az általunk kifejlesztett IDAP modulokat. A kezelői felületet Cimplicity SCADA környezetben készítetjük el.

A folyamatirányító rendszereink kivitelezésénél magunk végezzük az erősáramú elosztószekrények, műszerszekrények szerelését, kábelezést, mérőkörök kalibrálását, a technológia szoftver, és a kezelői felülethez szükséges szoftver kifejlesztését, helyszíni installálást, dokumentálást, és igény esetén validálást (pl. gyógyszer alapanyag gyártás).

Rendszerek megvalósításánál felhasznált eszközeink:

A robbanásveszélyes és nem robbanásveszélyes folyamatirányító rendszereink kivitelezésénél

Példa kezelői képernyőkre

Kezelői adminisztráció

Személyenként beállítható a technológiánként használható funkciók köre.

Technológia ábrák

A technológia ábrán megjelennek a mért vagy számított értékek, a beavatkozó szerver értéke, állapota, a kezelő a technológia ábrán keresztül indítja, leállítja a technológiát, a beavatkozó szervek kézi üzemmódba váltása után beállíthatja értéküket (pl. szelepek nyitása), beállíthatja a változókhoz tartozó figyelmeztető és riasztási szinteket.

Trendábrák

Trend ábrákon megjelennek a mért vagy számított változók időbeni lefutásának görbéi. Lehetőség van göberészletek kinagyítására, a kijelölő vonalzó mozgatásával az értékek numerikusan is leolvashatók.

Eseménynapló

A rendszer által automatikusan vagy a technológiában meghatározott feltételek teljesülésekor keletkezik az eseménynaplóban egy bejegyzés pl. kezelő be- és kijelentkezés, határérték túllépés és megszűnése, technológia indítása,leállítása, stb. A kezelő az esemény nyugtázása előtt megjegyzést fűzhet a bejegyzéshez.

Sarzsnapló lista

A sarzsnapló automatikusan, vagy eseményvezérelten jön létre és a kezdő és befejező időpont között, a kijelölt változók értékét és eseménynapló részletet tartalmazza, egyedi azonosítóval lehet rá hivatkozni.

Sarzs trend ábra

Paraméterek

A technológiában előre kijelölhető változók köre, amelynek értékeit a technológia végrehajtása során a megfelelő jogosultsággal rendelkező kezelő módosítani tudja.

Method tábla

A method tábla a technológia leírásának egyik, a felhasználó által is alkalmazható módja. A metodtábla szerkeszthető, archiválható illetve a PLC-be letölthető és visszaolvasható. A technológia által előre definiált rutinok végrehajtási sorrendjét és paramétereit tartalmazza.

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy kérdései vannak, lépjen velünk kapcsolatba!